Bericht

Gebiedskaart: Mijlpaal voor Lisserbroek

Geplaatst op 14 juni 2018, 13:24 uur

Het college van B en W heeft het raadsvoorstel voor de Gebiedskaart Lisserbroek 2040 goedgekeurd. Hierin staan de voorwaarden voor de ontwikkeling van Lissrbroek waar de komende decennia twee nieuwe wijken worden gebouwd, Binnenturfspoor en Noord. Er is grote behoefte aan woningen in Haarlemmermeer. Met de bouw van woningen in de twee gebieden in Lisserbroek verdrievoudigt het aantal inwoners van 3.500 naar circa 10.000.

De Gebiedskaart Lisserbroek 2040 beschrijft hoe de nieuwe wijken Binnenturfspoor en Noord kunnen worden ingepast in de omgeving. De gebiedskaart gaat onder meer over bereikbaarheid, voorzieningen, duurzaamheid, economie en bedrijvigheid. Het document is een vervolg op het ‘Ambitiedocument Lisserbroek’ dat in 2015 al is vastgesteld. Beide zijn tot stand gekomen door samenwerking van dorpsvertegenwoordigers, ontwikkelaars en de gemeente. 

In de gebiedskaart staan concreet de volgende uitgangspunten:

1. Het dorpshart ligt centraal
2. Behoud de karakteristiek van het landschap
3. Pas de bestaande woningen en bedrijven in
4. Vertaal karakteristieke plekken naar specifieke woonlandschappen
5. Verbind de nieuwe woonbuurten, de voorzieningen en het bestaande dorp door een vrijliggend fietspad, ‘de groen-blauwe ruggengraat’
6. Ontlast oude polderwegen
7. Lisserbroekerweg omvormen tot ontsluitingsweg die past bij het dorp
8. Autoverkeer uit de woonwijk zo snel mogelijk naar buiten leiden
9. Reserveer ruimte voor aansluitingen op het omliggende verkeersnetwerk, alternatieve routes en voor (mogelijke) bruggen over het water.

Vervolgstappen ontwikkeling Lisserbroek
De Gebiedskaart Lisserbroek 2040 moet nog worden besproken in de gemeenteraad. Naar verwachting gebeurt dit voor de start van het zomerreces op 23 juli. Daarna volgt de verdere uitwerking van de wijken Binnenturfspoor en Noord en van het centrumgebied Lisserbroek.

De Gebiedskaart Lisserbroek 2040 staat op haarlemmermeer.nl/lisserbroek.

 

 

 

Illustration
Tijdens de twee bijeenkomsten op woensdag 31 januari 2018 in dorpshuis De Meerkoet was er veel belangstelling voor de plannen voor de ontwikkeling van Lisserbroek. Foto: Leo Tates.
Deel dit: