Bericht

de Digi-club

Geplaatst op 26 oktober 2017, 13:00 uur

De Digi-club

De eerste stappen zijn gemaakt. We zijn al een paar keer bij elkaar gekomen in de Huiskamer om te stoeien met onze tablet en smartphone. Met 4 mensen zijn we de digitale wereld ingedoken. En dat is een heel bijzondere wereld. Waar begin je en wanneer ontploft tie. Gelukkig is het zover niet gekomen en dat zal het ook niet doen.

Stap voor stap gaan we ontdekken waar zo'n veegmachine nu eigenlijk goed voor is. De uitleg over alle tekentjes bovenin het scherm is al achter de rug en de WiFi werkt ook al.
Contactpersonen toevoegen en verwijderen hebben we al onder de knie. Berichten sturen via WhatsApp is ook een makkie geworden en we kunnen zelfs foto's meesturen. Foto's verwijderen en in mapjes stoppen was de volgende stap. Gelukkig had 1 deelnemer een heleboel foto's op haar smartphone zodat ze goed kon oefenen. Een ander heeft elk hoekje van de Huiskamer gefotografeerd om met die foto's te kunnen oefenen. En er is zelfs al een stap gezet in het bewerken van de foto's.

Omdat er best wel lastige dingen besproken worden zijn de dames en heren zo wijs om pen en papier naast zich te hebben zodat ze het toch nog even op kunnen schrijven. Zo kan er ook thuis geoefend worden. Want oefening baart kunst!

Er is geen vast schema wat gevolgd wordt wel zijn er aandachtspunten. Binnenkort komen bijvoorbeeld de wachtwoorden en de beveiliging aan de orde. En verder laten de cursisten zelf weten waar ze tegenaan lopen en daar gaan we dan mee aan de slag.
Al met al blije gezichten, trotse blikken en compleet nieuwe inzichten op de digitale wereld.

Deel dit: