Bericht

Werk in uitvoering!

Geplaatst op 10 januari 2018, 18:00 uur

Afgelopen jaar is met hulp van een groot aantal vrijwilligers de Huiskamer van Lisserbroek SamenMeer gerealiseerd in het dorpshuis. Maar wat is een huiskamer zonder terras? Daarom heeft Lisserbroek SamenMeer contact gezocht met Maatvast en de gemeente Haarlemmermeer met als resultaat toestemming om aan de zijkant van het dorpshuis (naast het fietspad) een ontmoetingsruimte te realiseren voor jong (de peuters) en ouder (de overige bewoners van Lisserbroek eo).

Aan de zijkant van het dorpshuis wordt op dit moment groen gerooid, de berkenbomen gezaagd en alle hekken verzet met hulp van de gemeente.

De stammen van de omgezaagde berken zullen worden gebruikt als speelgoed voor de peuters en als schuilplaats voor insecten.

De verplaatste hekken worden ingepakt in een beukenhaag met als voordeel in de zomer een mooie groene, levende haag en in de winter een haag met bruine bladeren waardoor het hek nauwelijks zichtbaar is

De ontmoetingsruimte wordt deels verfraaid met nieuwe bestrating, kunstgras (aangelegd door de Kunstgrasgigant) en borders met veel bloeiende planten. Voor de natuurbeleving van de peuters wordt een deel van de ontmoetingsruimte ingericht met vruchtdragende bomen en struiken waaronder appel, peer, pruim en rode bes. Uiteraard zal een kruidentuin niet ontbreken.

Op 10 maart 2018 wil Lisserbroek SamenMeer de ontmoetingsruimte tijdens de vrijwilligersdag van NL Doet vervolmaken door de aanplant van een groot aantal vaste, bloeiende planten. Heeft u die dag een paar uurtjes over meldt u zich dan aan bij Arie van der Lans via email vanderlansarie@gmail.com. S ’Middags zal de (buiten)ontmoetingsruimte officieel worden geopend met een hapje en een drankje. U bent van harte welkom.

Illustration
 
Deel dit: