Bericht

Eerste bijeenkomst Ondernemersvereniging Lisserbroek succes!

Geplaatst op 8 februari 2018, 10:09 uur

Dinsdag 6 februari was de eerste bijeenkomst van Ondernemersvereniging Lisserbroek bij Autocentrum Beelen. Meer dan dertig ondernemers uit het dorp waren aanwezig. Het onderwerp was niet zomaar iets: er gaat veel veranderen de komende jaren in Lisserbroek. Op termijn komen er 3.000 nieuwe woningen bij en Lisserbroek zal in een periode van twintig jaar verdriedubbelen.

Er is al druk overleg geweest tussen gemeente en bewoners, maar  de ondernemers waren tot dusver nog niet gehoord. Om die reden hebben de directeuren van Autocentrum Beelen en De Ree Holland BV, Frank Beelen en Jørgen de Ree, het initiatief genomen voor de oprichting van Ondernemersvereniging Lisserbroek. Doelstelling is dat ondernemers uit Lisserbroek met een gezamenlijke visie komen die een duurzame combinatie van wonen en werken mogelijk maakt met betrekking tot Lisserbroek 2040.

Vooruitdenken

Dinsdagmiddag vanaf 17.00 uur liep de zaal vol met ondernemers, die konden luisteren naar een aantal sprekers. Bert Mens gaf zijn visie als voorzitter van de Dorpsraad en juriste Fleur Spijker (gespecialiseerd in planologische gebiedsontwikkeling en raadslid in de gemeente Leiden) gaf haar visie op de juridische aspecten. Mens ging vooral in op aspecten als 'de betekenis van dubbeldorp Lisse-Lisserbroek, het nieuwe dorpshart, de ontsluiting langzaam verkeer, bedrijvigheid, auto's, schepen en openbaar vervoer'. De dorpsraad zit er bovenop om namens de bewoners de belangen van de Lisserbroeker te verdedigen in de Haarlemmermeerse gemeenteraad. Samenwerking met ondernemers vindt hij dan ook vanzelfsprekend. Bert Mens: "Wij moeten de regie blijven houden en niet de projectontwikkelaars en daarom moeten we samen optrekken met de ondernemers”.

Fleur Spijker adviseerde de ondernemers ver vooruit te denken. "Als ondernemer moet je nu al je wensen neerleggen om te kunnen blijven ondernemen, ook al gaat dit over tien tot vijftien jaar pas spelen. Daarom is het van groot belang dat ook ondernemers betrokken worden bij de gebiedskaart 2040. Nu is er een driehoeksoverleg tussen gemeente, ontwikkelaars/bouwers en bewoners, dat zou eigenlijk een vierhoeksoverleg moeten worden, inclusief ondernemers. Zolang we dat niet kunnen realiseren is het verstandig samen met de dorpsraad op te trekken met een gezamenlijke visie."

Laten horen

Na afloop werd er onder het genot van een drankje nog druk nagepraat en gediscussieerd. Frank Beelen en Jørgen de Ree waren tevreden en blij met de grote opkomst. Beelen: “Ondanks verschillende belangen denk ik dat ondernemers die hier aanwezig waren wel dezelfde visie delen en ook inzien dat je, nu het nog kan, je stem moet laten horen.” De Ree: “Ik ben blij om samen met de dorpsraad op te kunnen trekken, om het gezamenlijke belang van bewoners en ondernemers van Lisserbroek te kunnen uitdragen”. Over een aantal maanden neemt de gemeenteraad een besluit. 

Meer informatie over Ondernemersvereniging Lisserbroek bij Manon Meuleman: manon.meuleman@debeelengroep.nl of via 06 -1003 13 04.

Deel dit:
1 reactie

Jos Bontekoe

do 8 februari 2018 19:28
Een keurig verslag van de bijeenkomst, want ik mocht deelgenoot zijn en heb het ook zo ervaren. Ik ben blij met de goede opkomst en ik deel het enthousiasme van de ondernemers om er samen met de bewoners uit te komen.