Bericht

De kokende jeugd kan er wat van!

Geplaatst op 18 februari 2018, 19:28 uur

Vrijdag 9 februari was het zover. In grote aantallen zouden hongerige belangstellende naar de Huiskamer in Lisserbroek komen om daar te genieten van de kookkunsten van de jeugd in Lisserbroek.

Om 3 uur verzamelden de chef-koks zich in de keuken van de Meerkoet, Cindy had de boodschappen gedaan en tassen vol met verse producten lachten ons toe. Luuk was de chef-kok van de pompoensoep, Benthe had de lasagne onder haar hoede en Mike ging zich over de pasta pesto met kip buigen. Even later kwamen Patrick en Stein er ook bij en zij werden flexibel ingezet.

En toen begon de grote voorbereiding, vele pompoenen werden in stukken gesneden, tranen zijn er gevloeid bij alle uien. De wortels, prei en paprika’s werden keurig in kleine stukjes gesneden. Bakken vol met verse producten vulden de keuken. En dat werd allemaal gedaan met gezellig geklets, een lach en af en toe een snik. Grote pannen werden op het vuur gezet en heerlijke geuren vulden de keuken.

Rond een uur of half 6 was de huiskamer omgetoverd naar een eetzaal en de gasten begonnen binnen te druppelen. Veel familieleden van de koks hadden zich aangemeld en die namen ook een kijkje in de keuken om te zien hoe hun kroost zich daar bezig hield. Nou die waren hard aan het werd, er werd gebakken en geroerd en ook vooral geproefd want zij moesten de smaak bepalen.

En na al dat zwoegen was daar het moment. De chef-koks laadden de grote pannen op een serveerwagen en gingen de soep uitserveren. Ze werden met applaus begroet en dat was ook geheel terecht. De soep was heerlijk, de prachtige schalen met pasta pesto en de lasagne verdwenen als sneeuw voor de zon. En als dessert was de vlaflip een gepaste afsluiter.

 Al met al een heel geslaagde avond. En wat kunnen we trots zijn op deze jongelui die zomaar voor 30 mensen hebben gekookt, het hebben uitgeserveerd en ook nog hebben verteld wat ze opdienden. Petje af voor deze chef-koks!

Deel dit: