Bericht

Geen Kerstmarkt Lisserbroek in 2018.

Geplaatst op 30 oktober 2018, 23:35 uur

Beste Lisserbroekers ( en bewoners uit omliggende gemeentes),

Na een langdurig beraad hebben we als Stichting Kersmarkt comité besloten om een andere weg in te slaan m.b.t. de Kerstmarkt. Dit jaar zijn wij genoodzaakt om de voorgenomen Kerstmarkt te annuleren.

De laatste jaren is het steeds lastiger gebleken om dit evenement in een juiste vorm te kunnen blijven voortzetten. Hiervoor zijn een aantal redenen:

Vanuit bezoekers en deelnemers bestaat er een voorkeur voor het opbouwen van een Kerstmarkt buiten. Echter omdat de weergoden nogal onvoorspelbaar zijn, en de steeds hogere eisen die op een dergelijk buitenterrein worden gesteld m.b.t. de veiligheid is het niet mogelijk dit met de financiële middelen die er beschikbaar zijn te realiseren. Vandaar dat er enkele jaren gelden besloten is tot een verplaatsing van een deel van de Kerstmarkt naar De Meerkoet. Overigens vraagt het terrein zoals nu opgezet ook al flink wat gedoe met betrekking tot gemeentelijke regelgeving, en dat is er in de laatste jaren beslist niet beter op geworden. Tevens merken we dat we onvoldoende concurrentie kunnen bieden aan de grote Kerstmarkten in de regio. Waar vroeger er nauwelijks Kerstmarkten waren zijn ze nu op diverse plekken en met name in de grote steden Kerstmarkten. Ze bieden, onder andere door meer financiële armslag, toch net dat beetje meer waar men bij een Kerstmarkt naar op zoek is. Als laatste, door een sterk teruglopende interesse van standhouders zou het er dit jaar toe leiden dat het evenement dit jaar zodanig klein zou zijn dat het echte kerstgevoel rond het evenement zou verdwijnen. Dat zouden we zonde vinden. Dan geven we er als organisatie de voorkeur aan om een mooie herinnering te bewaren aan alle jaren waarin we dit evenement hebben kunnen organiseren en gebruiken we de energie die er nu is voor het introduceren van een nieuw evenement.

Wel willen we namens de organisatie alle vrijwilligers die ons alle jaren hebben geholpen ontzettend bedanken voor alle tijd en moeite die ze hebben gestoken in het helpen bij dit evenement. We zullen onder andere de grappen en grollen bij het opbouwen en afbreken met de grote vaste ploeg wel gaan missen. Maar we hopen dat als de plannen voor een nieuw evenement meer vorm gaan krijgen dat we jullie weer kunnen benaderen voor ondersteuning.

De financiële middelen die beschikbaar waren voor de Kerstmarkt, zullen ten bate van dit nieuw te organiseren evenement worden ingezet. We zijn aan het brainstormen voor een nieuw ( hopelijk jaarlijks) terugkerend evenement voor Lisserbroek en omstreken.

We zijn op zoek naar een evenement dat meer aansluit bij de wensen , behoeftes en de tijd van nu. Ideeën zijn er wel binnen dit comité, maar we doen dit voor Lisserbroek en omstreken, dus heb je ook een idee? Laat het ons weten en denk met ons mee. Je kunt je ideeën sturen naar nieuw_evenement@hotmail.com

Illustration
 
Deel dit: