Bericht

Fietsmaatjes Hillegom Lisse fietst niet tot en met 28 april

Geplaatst op 9 april 2020, 16:15 uur

Fietsmaatjes Hillegom Lisse verlengt de stop op het samen fietsen tot en met 28 april, net als de landelijke organisatie Fietsmaatjes. Hiermee volgt het bestuur de maatregelen van de overheid om verspreiding van het Corona-virus te beperken. Zodra er meer duidelijkheid is over de periode na 28 april neemt het bestuur hierover opnieuw een besluit. 

Veiligheid en gezondheid staan bij Fietsmaatjes voorop. Zoveel mogelijk thuis blijven en anderhalve meter afstand bewaren is het devies. Dat rijmt vanzelfsprekend niet met fietsen op een duofiets. Mensen zitten op een duofiets dichter bij elkaar dan anderhalve meter, bovendien hebben veel gasten hulp nodig bij het op- en afstappen. Dat betekent dat de duofietsen van Fietsmaatjes in ieder geval tot en met 28 april niet te zien zijn op straat. 

Dat neemt niet weg dat het heel vervelend is dat het Coronavirus een stok tussen de spaken van de duofietsen steekt, juist nu de bollenvelden zo’n prachtig decor vormen. Om te zorgen dat het contact met vrijwilligers en gasten niet verwelkt, spreken mensen elkaar in de tussentijd regelmatig. 

Achter de schermen is de organisatie druk bezig om alles in stelling te brengen voor het moment waarop mensen weer met de duofietsen op pad mogen. 

Het laatste nieuws en meer verhalen zijn te vinden op de website www.fietsmaatjeshillegomlisse.nl en de Facebookpagina.

Deel dit: