Bericht

Kindervakantiedagen Lisserbroek (afgeslankte vorm) 18 t/m 20 augustus 2021

Geplaatst op 21 juli 2021, 19:52 uur

Al 41 jaar worden de Kindervakantiedagen Lisserbroek georganiseerd door een aantal vrijwilligers onder leiding van Coby den Butter. 

De Kindervakantiedagen zijn een jaarlijks terugkerend evenement in Lisserbroek. Tijdens dit evenement worden tijdens de grote schoolvakantie een aantal dagen achter elkaar allerlei leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen vanaf 6 jaar, die zelfstandig kunnen spelen. Kinderen jonger dan 6 jaar zijn ook welkom, maar u dient dan zelf voor de begeleiding zorg te dragen. Er is een groot scala aan activiteiten, zoals huttenbouw, sport en spel en theater. Dit alles wordt geheel geregeld door vrijwilligers! 

Vorig jaar hebben we door covid 19 alleen een speurtocht door Lisserbroek georganiseerd en was er een huttenknutselwedstrijd bij de kinderen thuis. Degene die de leukste "hut" had gebouwd en daarvan een foto mailde, won een leuke prijs. Het was niet zoals we gewend waren, maar ja, beter dan niets.... 

Ook dit jaar gooit covid 19 weer roet in het eten, maar er is wel weer meer mogelijk dan vorig jaar. We hebben helaas moeten besluiten om het echte hutten bouwen NIET door te laten. Normaal kwamen er ongeveer 400 kinderen per dag en dan ook nog opa's, oma's, tantes, buurvrouwen etc etc die kwamen kijken en kwamen helpen met het bouwen van de hutten. Dit kan dit jaar gewoon echt nog niet helaas... 

We zijn nog steeds bezig met het definitieve programma (voor zover dat mogelijk is op dit moment) samen te stellen. Denkt u dan aan: 

* een fotospeurtocht
* de vossenjacht
* de viswedstrijd
* slapen bij De Meerkoet (voor de oudere kinderen)
* een hut maken van door ons aangeleverde dozen met hieraan een fotowedstrijd gekoppeld
* een openlucht theatervoorstelling 
* kleurwedstrijd
* bingo
* disco

Kortom: we gaan allerlei leuke activiteiten voor de kinderen organiseren! En uiteraard alles volgens de RIVM maatregelen die dan gelden, maar dat spreekt voor zich! 

Via deze site zullen we de verschillende onderdelen als apart evenement noemen, maar bij interesse houd alstublieft onze Facebookpagina @kindervakantiedagen.lisserbroek in de gaten voor het meest actuele nieuws! 

Wij zijn overigens ook nog op zoek naar sponsors, want ook al hebben we nu geen hout, verf en spijkers nodig, helaas zullen we nog genoeg andere kosten moeten maken. En om het zo laagdrempelig mogelijk te maken, willen we dit jaar GEEN entree vragen voor de activiteiten.

Bent/kent u iemand die de Kindervakantiedagen Lisserbroek een warm hart toe draagt, neem dan contact met ons op via kindervakantiedagen@hotmail.com

Wij hopen veel kinderen te mogen begroeten van 18 t/m 20 augustus! 

Illustration
 
Deel dit: