Bericht

We hebben jullie nodig !!!!! (oprichting Deelnemersplatform)

Geplaatst op 16 maart 2022, 15:01 uur
Illustration

Verenigingen en inwoners van Lisserbroek: wij hebben jullie nodig !!!!

Oprichting Deelnemersplatform
Lisserbroek kent al jaren een actieve dorpsgemeenschap. Na een samenvoeging van  Lisserbroek SamenMeer end e Dorpsraad Lisserbroek is voor een nieuwe naam gekozen :Stichting Samen Lisserbroek. Het doel van de stichting is : het in standhouden, creëren en optimaliseren van een prettig woon- leef- en werkklimaat voor alle inwoners van Lisserbroek.  Om ervoor te zorgen dat de manier van besturen met zijn tijd meegaat, is er bij de oprichting van de nieuwe stichting gekozen voor een gewijzigde bestuursstructuur. 

Er is gekozen voor een beperkt formeel bestuur van voorzitter, secretaris en penningmeester plus een bestuurslid dat de werkgroepen vanuit het voormalige “Lisserbroek SamenMeer” met het bestuur verbindt. 

In het bestuur zijn daarnaast “witte stoelen” gereserveerd. Mocht het zo zijn dat er  onderwerpen spelen waar iemand grote interesse in heeft en/of van het betreffende onderwerp veel af weet, dan kan iemand (tijdelijk) aanschuiven op een witte stoel. Iedereen kan op deze manier meepraten.

We willen ervoor zorgen dat het bestuur goed kan inspelen op de behoeftes vanuit het dorp, de juiste prioritieten stelt en op specifieke onderwerpen andere betrokkenen snel kan  raadplegen in “meedenk- tanks”. Om die reden  zullen ? we een Deelnemersplatform in het leven roepen. 

Het Deelnemersplatform zou in een ideale situatie bestaan uit afgevaardigden van individuele inwoners uit Lisserbroek en verenigingen die actief zijn in Lisserbroek . We willen graag een goede afspiegeling van de bewoners en verenigingen in Lisserbroek samen brengen. . Hiermee hopen we de informatievoorziening, het stellen van de juiste prioriteiten, de betrokkenheid en de eenheid bij onderwerpen die spelen in Lisserbroek, te vergroten. 

Het idee is dat het  platform minimaal twee keer per jaar bij elkaar komt om allerlei onderwerpen met het bestuur te overleggen. Het platform gaat zelf over de eigen agenda en frequentie van bijeenkomsten van het deelnemersplatform

Op woensdagavond 30 maart organiseert de stichting Samen Lisserbroek een eerste bijeenkomst van het deelnemersplatform. Deze bijeenkomst wordt onder andere gewijd aan wat meer uitleg rondom het deelnemersplatform. Kom gerust langs, je kunt daarna in alle rust nadenken of je wel of niet deel wilt  gaan nemen.

Hebt u interesse voor deze eerste verkennende bijeenkomst dan kunt u zich aanmelden bij onze secretaris: secretariaat@samen-lisserbroek.nl

Na aanmelding ontvangt u een uitnodiging voor deze start bijeenkomst waarin de het bestuur meer zal vertellen over het deelnemersplatform. Meer informatie over het deelnemersplatform is te lezen op www.lisserbroekonline.nl.

Deel dit: