Bericht

Brandweerprofessionals (vrijwilligers) gezocht

Geplaatst op 4 januari 2023, 20:14 uur
Illustration

Mijn naam is Katja Mastenbroek - Glas. Ik ben 27 jaar. Getrouwd, moeder van 2 kinderen en werkzaam bij brandweer Kennemerland en daarnaast vrijwilliger bij brandweer Lisserbroek. Mijn passie voor de brandweer is gegroeid vanaf het moment dat ik bij de jeugdbrandweer ben begonnen, vrijwilliger ben geworden en er vervolgens ook mijn beroep van heb gemaakt met een functie binnen brandweer organisatie Kennemerland. Naast mijn gezin geef ik mijn passie niet op en zet ik mij in voor de gemeenschap. De brandweer Lisserbroek zoekt nu nieuwe professionals die ook deze passie voelen en zich willen inzetten voor de gemeenschap.

De brandweer is een mooi en dankbaar beroep. We bieden hulpverlening aan personen bij vele incidenten, assisteren de ambulance, bevrijden personen, en redden dieren uit bijvoorbeeld een sloot. Verder bestrijden we natuurlijk branden of ondersteunen we bij incidenten met gevaarlijke stoffen. Maar alles wat we doen, doen we veilig en beschermd. Als brandweervrijwilliger word je opgeleid, getraind en werk je met elkaar, als team.

Met elkaar, zo kun je vrijwillige brandweer Lisserbroek wel omschrijven. We zijn een mooi hecht team dat hard en serieus aan het werk gaat maar daarnaast ook van gezelligheid houdt. Voor mij voelt het als een 2de familie die voor me klaar staat als het nodig is. Op de dinsdagavond hebben we oefenavond, we doen aan teambuilding, houden recepties en we staan paraat voor andere hulp vragen (zeg Sinterklaas van het dak af halen) naast de uitrukken die we binnen de regio en buurt regio’s hebben.

Zoals genoemd ben ik werkzaam bij een brandweer organisatie en zijn er in het korps van Lisserbroek 11 personen die ook een functie binnen een brandweer organisatie vervullen. Het kan dus een mooie opstap zijn.

Ben je 18 jaar of ouder en lijkt het je leuk om deel uit te maken van onze groep, kom dan een keer kijken op een oefenavond, wie weet wordt je onze nieuwe collega! (Als je maar niet te dicht bij de kazerne woont want straks kost het me mijn plekje in de tankautospuit.J)

Interesse of bij vragen kun je me benaderen via katja.glas@vrk.nl of 0625639195.

Deel dit: