Activiteit

25 maart Lisserbroekse Opschoondag

zaterdag 25 maart 2017 , 10:00 - 12:00 uur

Samen aan de slag tijdens de landelijke opschoondag voor een Super Schoon Lisserbroek

Op landelijke Opschoondag zaterdag 25 maart van 10.00 tot 12.00 uur gaan vrijwilligers van Lisserbroek SamenMeer samen met de brandweer de sloten en omgeving ontdoen van zwerfafval. Ze roepen inwoners van Lisserbroek op om mee te doen.  

Het is het team Duurzaam Lisserbroek opgevallen dat er verbazend veel rommel in de sloten van hun dorp ligt. Dat varieert van papiertjes, plastic zakjes, plastic flessen en blikjes tot fietsen. Zo bleek vorig jaar. Dat kan schoner. In een schonere omgeving voel je je prettiger, en als je het schoon houdt, dan hoef je het ook niet op te ruimen. Bovendien wil het team voorkomen dat het zwerfafval nog jarenlang in het milieu rondslingert, terwijl afvalverwerking weer nieuwe energie kan opwekken.

Inzet brandweer

De Lisserbroekers zijn heel blij met de steun van Ploegchef Raymond van Bakel en zijn team van  brandweerlieden  van de Lisserbroekse Brandweer. Zij zullen de Lisserbroekers helpen met het opruimen van het zwerfaval op 25 maart. Het team van Duurzaam Lisserbroek SamenMeer hoopt op veel steun van de Lisserbroekers, want vele handen maken licht werk. Gewapend met een vuilniszak en een hark of andere lange stok kan iedereen het vuil uit het water vissen. Aangeraden wordt om handschoenen en laarzen aan te doen. De Meerlanden zullen later die dag al het afval ophalen dat door alle vrijwilligers uit de sloten en bermen is opgeruimd. Samen gaan we voor een schoon Lisserbroek.

 Waar en wanneer?

Om 10.00 uur is de aftrap bij de Meerkoet voor mensen die in groepen aan de slag willen of met de brandweer op stap willen. Individueel kan men op elk moment van start.

Om 12.00 uur is bij de Meerkoet een gezellige gezamenlijke afsluiting met een kopje koffie/thee of limonade.

Meer informatie is te vinden op www.supportervanschoon.nl.

Noot voor de redactie: Voor meer informatie Lily Nieuwenhuizen 06-54266103

Op de dag is bij Bjorn Gunderson het aanspreekpunt.

 

Locatie
Dorpshuis De Meerkoet
Illustration
 
Deel dit: