Activiteit

Boomgaardfestijn op Landgoed de Olmenhorst

zondag 18 juni 2017 , 12:00 - 18:00 uur

Op zondag 18 juni gaan we over van de lente naar de zomer, de periode van bloesem naar de zomerzon. De tweede fase in de cyclus van de fruitteelt. Dit mooie moment vieren we op Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek. Maak je klaar voor: Boomgaard festijn. Een festival voor papa’s & familie!

Wederom zal Landgoed De Olmenhorst in samenwerking met podium Duycker omgetoverd worden naar een waar festijn. Dit keer met wat extra aandacht voor alle lieve papa’s. Het is dan tenslotte Vaderdag en dat moet gevierd worden met live muziek en leuke activiteiten voor de hele familie.

MUZIEKPROGRAMMA
Even geen zin in een activiteit? Geen probleem! Net als tijdens het Bloesemfestival wordt er gezorgd voor live muziek van de band Water. Kunnen die papa’s ook nog eens een dansje wagen in de zomerzon. En daarna een lekker hapje van de BBQ met een biertje erbij. Natuurlijk zijn er ook weer biologische appel- en peren producten aanwezig, geproduceerd door Landgoed De Olmenhorst zelf.

Water is een band met een voorliefde voor country en folk muziek die in 2015 het levenslicht zag. Ondanks dat zij sterk verschillen in leeftijd overstijgt hun onderlinge band het zijn van bandleden, vaders, kennissen of oud-collega’s. @Water is een coverband, en zij maken dus geen eigen nummers. Desalniettemin weten zij aan de nummers die zij door de covermolen halen een eigen sound mee te geven. Hun repertoire bestaat uit een mix van eigentijdse country en folk en échte klassiekers die elke country en folk liefhebber meer kan dromen. Tijdens hun optredens spat het plezier van de band af en dit weten zij over te brengen bij het publiek!

ACTIVITEITEN van 12.00-17.00/18.00 uur
Er staat een gevarieerd programma klaar voor alle bezoekers, dat een beetje extra speciaal is voor alle papa’s. Er is namelijk de mogelijkheid om alle papa’s terug de schoolbanken in te sturen met een echt biercollege van Gulpener! Bezoekers kunnen ook een bezoek brengen aan Papa’s Bazaar, een markt speciaal voor papa’s en familie. Voor de kinderen is er een Familieduycken programma aanwezig. Familieduycken is een terugkerend evenement van podium Duycker vol met leuke activiteiten en muziek voor families.

Biercollege van Gulpener
Altijd al willen weten waarom we ooit bier zijn gaan drinken? Hoe het brouwproces werkt en waarom speciaalbier soms ruikt naar banaan? Kom dan naar het Gulpener Biercollege! Leer alles over bier en proef tijdens dit interactieve college vier smaakvolle bieren. Met het Gulpener Biercollege bieden wij je een totaalbeleving aan, zoals alleen de Vrije Brouwer dat kan doen. Tijdens dit interactieve college draait alles om proeven, testen, leren, weten en beleven.

Tijden: 13.30-14.30 uur/15.00-16.00 uur/16.30-17.30 

Kosten: € 6,00. reserveren kan via de site https://www.olmenhorst.nl/activiteiten/boomgaardfestijn.html

Kiiking
Kiiking is een uitdagende sport waarbij men gebruikt maakt van een speciale schommel. Deze schommel heeft geen ketting of touw om het zitje op te hangen, maar stangen. Deze stangen zijn verstelbaar, net zoals de palen. Hierdoor is het mogelijk om de as van de schommel tot een maximale hoogte van 8 meter te zetten. Doordat er stangen worden gebruikt kun je met deze schommel volledig over de kop gaan. Bij kiiking is het dan ook de bedoeling om met een zo hoog mogelijke schommel volledig rond te draaien. Degene die met de hoogste schommel over de as draait, is de winnaar.

Papa's bazaar
In samenwerking met Kreativ Events organiseren we ook een speciale vaderdagmarkt: Papa's Bazaar. Op deze markt komen papa’s snuffelen tussen stoere producten zoals keukengerei, sportartikelen, collective items en nog veel meer!  Deze markt is van 12:00 tot 18:00.

FamilieDuycken

Voor de kinderen is er een stoer estaffette parcour uitgezet. Uiteraard kunnen de kinderen zich ook weer uitleven op het springkussen in de speeltuin en het ruime veld.

Portret voor vader schilderen

Thema: vader staat er weer gekleurd op (onder begeleiding van docent van Pier K)

Appelcider maken en proeven

Imker Maap Groenendijk

Met alles over bijen en een doorzichtige bijenkas

Tattoos en schmincken door Maskarade

Locatie
Landgoed de Olmenhorst
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: