Activiteit

24 maart Handen uit de mouwen en in de sloot!

zaterdag 24 maart 2018 , 10:00 - 12:00 uur

Lisserbroek ligt niet aan zee, maar ook wij kunnen helpen om de plastic soep te verminderen.

Op 24 maart steken we de handen uit de mouwen en in de sloot. Op de landelijke Opschoondag https://www.nederlandschoon.nl/ wil de Werkgroep Duurzaam Lisserbroek SamenMeer zoveel mogelijk zwerfafval verzamelen. Doe ook mee.!

We starten vanaf 10.00 uur bij de Meerkoet en om 12.00 uur sluiten we gezamenlijk af.

“Elk flesje, zakje of blikje afval dat je opruimt helpt mee aan een schoner milieu”, vindt Superschoon ambassadeur Rosanne Hulsbos. “Hoe meer handen, des te minder soep, dus doe mee!”

Sociaal, simpel en schoon

Meedoen is gezellig, je komt in beweging en je verricht een duurzame daad  - wat wil je nog meer? Tijdens het opruimen leer je je buurt en je buurtgenoten beter kennen, en als je je sportteam, kaartclub of familie optrommelt wordt het nog gezelliger.

Net als voorgaande jaren levert ploegchef Raymond van Bakel met zijn team van de Brandweer Lisserbroek ook een grote bijdrage aan de opruimactie.

Hoe doe je mee?

Aanmelden is niet nodig. Ben je geïnteresseerd? Kom dan om 10.00 uur naar de Meerkoet (later mag ook) met je eigen vuilniszak en doe laarzen en handschoenen aan. Je kunt ook een hark of stok meenemen om spullen uit het water te vissen. Elk groepje deelnemers krijgt een wijk toebedeeld en dan is het speuren maar. Er rijdt een auto rond om grote spullen op te halen.

Om 12.00 uur sluiten we gezamenlijk af met koffie, thee en limonade bij de Meerkoet, rond een berg met gevulde vuilniszakken. De Meerlanden haalt later die dag al het verzamelde afval op.

Dan is het weer genieten van een Lisserbroek zonder plastic soep. Als we het schoon houden, hoeven we het straks ook niet meer op te ruimen. Zet 24 maart in je agenda en doe mee!

Samen maken we het verschil! Werkgroep Duurzaam Lisserbroek SamenMeer

Voor meer informatie neem contact op met Lily Nieuwenhuizen

Tel:           06-54266103

Email:      info@bya-advies.nl

Locatie
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: