Activiteit

Daltonschool Het Palet opent unieke ruilwinkel in De Symfonie.

wo 30 mei 2018 - za 2 jun 2018 , 13:00 - 17:00 uur

Van 30 mei tot en met 2 juni runnen leerlingen van Het Palet een speelgoedruilwinkel. Alle kinderen van Nieuw-Vennep kun- nen hun speelgoed en knuffels inleveren en krijgen daar Dalton Dollars voor terug. Met deze Dalton Dollars kunnen ze dan weer iets anders in de winkel uitzoeken.

“Als daltonschool Het Palet in Nieuw-Vennep zijn we altijd op zoek naar leuke, creatieve en educatieve activiteiten. Het doel daarbij is de kinde- ren van onze openbare basisschool in aanraking laten komen met maat- schappelijke vraagstukken. Zo vormen de kinderen hun eigen mening, le- ren initiatief te nemen en samen te werken” aldus Wendela Verweij, di- recteur van daltonschool Het Palet. Dat doen we met de groepen 1 t/m 8 op een eigen passende manier vanuit onze kernwaarden:

- zelfstandigheid?
- samenwerking?
- vrijheid en verantwoordelijkheid?- reflectie?
- effectiviteit

De leerlingen runnen deze unieke speelgoedruilwinkel in een winkelpand tegenover de Zeeman in winkelcentrum De Symfonie in Nieuw-Vennep. Ze kruipen in de rol van inkoper, verkoper, kassière en beveiliger. Ook zijn er gastvrouwen & gastheren die alle kinderen uit Nieuw-Vennep graag helpen om iets nieuws uit te zoeken. Daarnaast kan iedere klant meedingen naar leuke prijzen, middels een winactie.

De openingstijden van de ruilwinkel zijn woensdagmiddag van 13:00-17:00 uur, donderdag en vrijdagmiddag van 15:30-17:00 uur en za- terdag van 10:00 -15:00 uur.

Over daltonschool Het Palet

Daltonschool Het Palet ligt centraal gelegen in de wijk Linquenda te Nieuw-Ven- nep. De school beschikt met De Sterrenwacht over een deskundige voor- en na- schoolse opvang in het gebouw. Ook kinderdagverblijf Queeny is in de school ge- vestigd.

Op daltonschool Het Palet wordt lesgegeven middels de kernwaarden van het dal- tononderwijs, een onderwijsvorm waarbij het kind centraal staat en waar de focus ligt op zelfstandigheid, samenwerken en leren omgaan met verantwoordelijkheid.

Het daltononderwijs wil kinderen vormen tot volwassenen die zelfstandig kunnen denken en handelen. Daarvoor is nodig dat kinderen, naast klassikale instructies, ook zelfstandig kennis en ervaring opdoen. Dat ze leren hoe je respectvol samen- werkt, hoe je keuzes maakt en hoe je een planning opstelt. Uitgangspunt is het ver- trouwen in de eigen kracht van ieder kind.

Daltonschool Het Palet is een openbare school dus ieder kind is welkom, ongeacht geloofs- en/of levensovertuiging. Er wordt actief gestreefd om kinderen respect voor elkaars leefwijze en levensbeschouwing bij te brengen en naar normen en waarden als tolerantie en solidariteit.

Locatie
Winkelcentrum De Symfonie nummer 47, tegenover de Zeeman

De openingstijden van de ruilwinkel zijn woensdagmiddag van 13:00-17:00 uur, donderdag en vrijdagmiddag van 15:30-17:00 uur en za- terdag van 10:00 -15:00 uur.
Kosten
Lokaal ruilmiddel
Kosten toelichting
Dalton Dollars krijg je als je iets ruilt en deze Dalton Dollars kun je gebruiken om iets aan te schaffen in onze speelgoedruilwinkel
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Tot/met 12 jaar
start / einde
Gestart op wo 30 mei 2018. Beƫindigd za 2 juni 2018
Illustration
 
Deel dit: