Activiteit

Spieren in beweging

Op donderdag , 11:45 - 12:45 uur

Elke donderdag tussen half 12 en half 1 is er in de Meerkoet de mogelijkheid om stramme, vermoeide en of stijve spieren weer wat aandacht te geven. Dat doen we in groepsverband onder begeleiding van een bewegingsexpert. Er worden verschillende oefeningen gedaan die de meeste spiergroepen weer even in actie brengen. Dit gebeurt op en rond de stoel. Dus geen moeilijke toestanden op de grond maar simpel en effectief in beweging komen zodat we het eventueel ook thuis kunnen doen. De oefeningen worden afgewisseld met ontspanningsoefeningen. En na verloop van tijd bemerk je echt een verbetering in de soepelheid en de kracht van de spieren.

Het is niet alleen het samen oefenen het is ook fijn om te weten dat je niet de enige bent die last heeft met bewegen. Vind u het lastig om naar een sportschool te gaan, heeft u chronische pijn of is het lichaam verzwakt om wat voor reden dan ook? Doe dan mee, buiten het functionele om is het vaak ook erg gezellig en we vinden steun bij elkaar. Dat maakt dat het een fijne mogelijkheid is om wat soepeler door het leven te gaan.

Arthur Vandewalle van Studio Alva begeleidt ons. Dat doet hij met aandacht, kennis van zaken en een heerlijk portie humor.  Hij kijkt niet alleen naar de spieren die niet meewerken maar ook naar de mens die er achter zit, waardoor hij ons gerichte oefeningen en adviezen kan geven. Hij geeft deze adviezen al jaren in zijn eigen praktijk voor ontspanningsmassage, sportmassage en ontspanningstherapie, die hij al 15 jaar met veel plezier runt.

In zijn praktijk komt hij veel mensen tegen met diverse lichamelijke klachten. De persoon in zijn geheel staat daarbij centraal. Door zijn ervaringen met het werken in de geestelijke en lichamelijke gezondheidszorg weet hij hoe moeilijk mensen het vaak hebben. In de lessen probeert hij dan ook dmv oefeningen en ontspanning een stukje mobiliteit terug te brengen.

De kosten bedragen €11.50 per maand. Verschillende zorgverzekeringen vergoeden deze onkosten uit de aanvullende verzekering.

De lessen gaan ook in de vakanties door. Wilt u een keer de sfeer proeven, meer informatie of een proefles meedraaien dan kunt u contact opnemen met Arthur 06-1112 9714 of Cecil Kunz  023-8200 669 of via cursusbureau@maatvast.nl

Locatie
Dorpshuis De Meerkoet
Kosten toelichting
€11,50 per maand
Doelgroep
Alle volwassenen
Thema
Sport / spel
start / einde
Gestart op do 7 maart 2019. Beëindigd do 19 december 2019
Illustration
 
Deel dit: