Activiteit

NIEUWJAARSVEGEN 2020

woensdag 1 januari 2020 , 12:00 - 14:00 uur

Nieuwjaarsvegen 2020

Een schoon begin van het nieuwe jaar

Op 1 januari tussen 12.00 en 14.00 uur vegen Lisserbroekers hun straat vrij van vuurwerk. Mensen kunnen hun afvalzakken inleveren bij Sociaal Cultureel Centrum De Meerkoet in Lisserbroek (Krabbescheerstraat 1).

Met vuurwerk verjagen we de boze geesten van het oude jaar en beginnen we verlicht aan het nieuwe jaar. Dat is het idee achter deze lange traditie. Daar voegt Lisserbroek een nieuwe traditie aan toe. Voor het vierde jaar achtereen vegen Lisserbroekers samen hun straat schoon op 1 januari tussen 12.00 en 14.00 uur. De Lisserbroekse Superschoon ambassadeurs Sjaak, Eveline, Thijs en Guido roepen iedereen op om mee te doen zodat het nieuwe jaar schoon kan beginnen.

Hoe werkt het?

Wie mee wil doen, pakt op Nieuwjaarsdag een bezem, veger en blik, stapt de straat op en stopt het vuurwerkafval dat op straat en in de berm ligt in een vuilniszak. Doe dat vooral veilig. Op 1 januari tussen 12.00 en 14.00 uur kan iedereen zijn afvalzakken inleveren bij Sociaal Cultureel Centrum De Meerkoet in Lisserbroek (Krabbescheerstraat 1). Daar wacht een warm welkom met koffie, thee en limonade.

Oud vuurwerk kan gevaarlijk zijn
Van al het vuurwerk dat de lucht in gaat, valt zo’n 90% vlakbij weer op de grond. Een deel daarvan komt in het water of in de riolering terecht, ongeveer 22% blijft liggen. Kinderen struinen de straten af op zoek naar niet afgegaan vuurwerk. Dit kan gevaarlijk zijn. Bovendien vervuilt het afval het milieu. In Lisserbroek willen we niet wachten op de gemeentelijk bezemwagen, maar alle rommel zelf snel opruimen op nieuwjaarsdag.

Tips voor het veilig opruimen van vuurwerk
Ruim vooral veilig op. Als kind(eren) graag meehelpen, laat ze dit dan nooit zonder toezicht doen. Maak vuurwerkafval eerst nat, dat ruimt veiliger op. En wellicht overbodig om te melden, maar steek nooit blindgangers en beschadigd vuurwerk opnieuw af.

Doe jij mee?

Iedereen die meeveegt kan een foto van het SuperSchone resultaat plaatsen op www.facebook.com/superschoonhaarlemmermeer. Of op https://www.facebook.com/groups/Lisserbroeker/  en https://www.facebook.com/pg/lisserbroeksamenmeer/

Locatie
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: