Activiteit

Opschoon ommetje 2021

vrijdag 19 maart 2021 , 8:05 - 21:00 uur

“Maak eens een opschoon-ommetje.”

 

Maak van je dagelijkse wandeling eens een opschoon-ommetje. Helaas kunnen we dit jaar het zwerfafval in Lisserbroek niet met een grote groep vrijwilligers opruimen tijdens de landelijke Opschoondag. Maar natuurlijk kun je wel wanneer jou dat uitkomt een ommetje door je buurt maken en de rommel oprapen die je tegenkomt. Daarom hebben we de Opschoondag van 20 maart opgerekt tot de Lisserbroekse Opschoonweek, van 19 tot en met 25 maart.

 

Gratis handschoenen

Omdat het afval dit keer niet centraal wordt ingezameld, is het handig om zelf een vuilniszak mee te nemen en die te ‘doneren’ in je eigen afvalcontainer. We raden ook sterk aan om handschoenen te gebruiken, bijvoorbeeld voor het oprapen van rondslingerende mondkapjes. Van 19 t/m 25 maart kun je gratis handschoenen afhalen door via Facebook Messenger een berichtje te sturen aan @lilynieuwenhuizen.

Wandel coronaproof: ga alleen, met één ander persoon of met huisgenoten. Kijk voordat je op pad gaat even bij de preventiemaatregelen voor een checklist om het veilig te doen.

Deel je foto’s op Facebook en Instagram met #opschonen #verliefdopjebuurt. Zo maken we samen Lisserbroek weer een stukje mooier!

 

Prullenbak

Natuurlijk hopen we dat afval steeds vaker terechtkomt waar het hoort: in de prullenbak. Zo kan het zelfs een tweede leven krijgen als grondstof voor nieuwe producten. Tot die tijd kan een extra opschoon-ommetje nooit kwaad.

Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: