Activiteit

Kom naar de Dag van de Wind en laat uw stem horen

zaterdag 16 maart 2024 , 10:00 - 16:30 uur
Illustration

Meerwind vormt samen met boeren uit Haarlemmermeer en de Windunie “Windcoalitie Haarlemmermeer-Zuid”. Wij willen graag nieuwe windmolens in Haarlemmermeer-Zuid realiseren. 

Daarom hebben we ons als Windcoalitie bij de gemeente gemeld als initiatiefnemer om “Windpark Waterwolf” te ontwikkelen. Meer informatie zie: https://www.windparkwaterwolf.nl

Maar er zijn meer initiatiefnemers, namelijk commerciële partijen. 

Wij gaan juist voor ‘lokaal eigenaarschap’. Dat betekent dat als wij als coalitie de windmolens mogen realiseren, we dit samen met inwoners van Haarlemmermeer willen doen. Investeerders uit de Haarlemmermeer hebben rechtstreeks profijt van rente op hun investering. Daarnaast willen we o.a. via fondsen geld investeren in Haarlemmermeer en omgeving door dorpsraden, sportclubs, verenigingen, etc. te steunen. Dit noemen wij voor en door inwoners van de Haarlemmermeer.

Dit in tegensteling tot commerciële partijen waar de opbrengsten naar aandeelhouders of zelfs naar het buitenland gaan in plaats van naar de lokale bevolking.

De gemeente heeft nu besloten om eerst spelregels te maken in overleg met de inwoners van de Haarlemmermeer en omgeving.

Daarom organiseert de gemeente op zaterdag 16 maart een Dag van de Wind in het dorpshuis De Ontmoeting in Buitenkaag (Hoofdweg Oostzijde 2038, 2158 MC Buitenkaag). 

Hier zullen sessies worden gehouden door experts over gezondheid (zoals geluid & slagschaduw), natuur, lokaal eigenaarschap en ruimtelijke inpassing. Ook de Windcoalitie is hier aanwezig.

Kom naar de Dag van de Wind, zodat de gemeente van inwoners hoort dat ze windenergie willen die voor en door inwoners van Haarlemmermeer is ontwikkeld.  En waardoor ook de lusten ervan lokaal terechtkomen.

U kunt ons steunen door de spelregel “ontwikkelen in lokaal eigenaarschap” te noemen of te promoten gedurende de Dag van de Wind, zodat de gemeente niet met commerciële partijen in zee gaat.

Hoe doet u dat?

Ga naar https://windopland.haarlemmermeer.nl en meld u aan voor 1 of meerdere themasessies.

We hopen ook u te mogen verwelkomen op de Dag van de Wind, en het belang van de inwoners van en rond de Haarlemmermeer voorop te zetten.

Locatie
Buitenkaag
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: