Bericht

Woensdag 26 oktober Haarlemmermeer Waterproof in Museum Cruquius

Geplaatst op 24 oktober 2022, 19:23 uur

Gevonden op de facebookpagina van Haarlemmermeer Waterproof:

Wist je dat… wateropslag in de bodem een simpele en niet al te dure manier is om wateroverlast bij jezelf en de buren te voorkomen? Regenwater is bovendien gratis en beter voor je tuinplanten dan drinkwater.
Op veel plekken in Haarlemmermeer is veel steen en weinig groen te vinden. Het water kan hierdoor niet goed weg en dit zorgt voor veel overlast en schade. Daarom is het van belang dat regenwater goed zijn weg de grond in kan vinden. Infiltratiekratten, -putten en -buizen helpen het gevallen water af te voeren en te infiltreren in de ondergrond.

Lees op onze website hoe je zelf aan de slag kan met wateropslag in de bodem of vraag meteen een offerte aan bij een lokale ondernemer: Wateropslag in de bodem - Haarlemmermeer Waterproof .

Woensdagmiddag 26 oktober is HaarlemmermeerWaterproof opnieuw aanwezig in het Cruquius Museum in het kader van de Week van ons Water. Aan de hand van de Wateroverlasttafel wordt getoond hoe je wateroverlast in je eigen omgeving zoveel mogelijk kunt voorkomen. Haarlemmermeer Waterproof is aanwezig tussen 13.00 en 17.00 uur en kan ook andere vragen over wateroverlast, hitte en droogte beantwoorden.

Haarlemmermeer Waterproof is een initiatief van NMCX Centrum voor Duurzaamheid, Hoogheemraadschap van Rijnland en Gemeente Haarlemmermeer maar is van ons allemaal. Samen hebben we een doel: Haarlemmermeer bestand maken tegen de steeds vaker voorkomende hevige regenval én het gratis regenwater beter benutten.

Kijk wat jij kan doen op www.haarlemmermeerwaterproof.nl.

Foto: Ward Wijndelts

Illustration
 
Deel dit: