Bericht

Fiets zoekt Boer of Geschiedenis.

Geplaatst op 2 juni 2023, 11:21 uur
Illustration

Het is bijna zover. Met een groep enthousiastelingen zijn er weer prachtige en vooral ook informatieve routes gemaakt in de Haarlemmermeer en omgeving. Naast dat onze fiets boeren zoekt, is er nu ook een route gemaakt waar men meer informatie kan krijgen over de geschiedenis van de Haarlemmermeer.

Rondom Lisserbroek zijn er veel ondernemers die hun eigen expertise hebben. En die willen zij graag met ons delen. Tijdens de rit komt u langs verschillende van die ondernemers. En als u dat wilt, dan kunt u daar afstappen en even de tijd nemen om u te laten informeren over hun werkzaamheden. Vaak is er de mogelijkheid om de lokale producten aan te schaffen en thuis verder te beoordelen.

Op 1 juli krijgt u de mogelijkheid om 1 van de routes te fietsen. Er zijn 3 verschillende routes. Aan u de keus welke het beste bij u past.

Keuze 1 De Verhaalpalenroute 36km

In de gemeente Haarlemmermeer zijn verschillende markante plekken waar wij als bewoners weinig tot niets van weten. Op die plekken zijn palen neergezet met een bord erop waarop het verhaal van die plek wordt verteld. Er is ook een QR code aanwezig en wanneer u die scant dan krijgt u nog meer informatie over de geschiedenis van die plek.

Deze route is brengt u langs een aantal van die palen en hun verhalen. Gedurende de route komt u verschillende horecagelegenheden tegen waar u wat kan nuttigen en de benen wat rust kunt geven.

Keuze 2 De Kinderroute of de korte route 12km

Deze route is rondje Lisserbroek, Nieuw Vennep en een stukje Lisse. en brengt je langs een aantal leuke adressen in de directe omgeving van ons dorp. Jeugdland in Nieuw Vennep doet ook mee en je kan als deelnemer van Fiets zoekt Boer daar gratis op ontdekking gaan.

Deze route is handig als de kinderen zelf fietsen.

Keuze 3 De langere route 33km

Ook via deze route kom je langs diverse leuke en interessante bedrijven. Overal is er de gelegenheid om even af te stappen om meer over de activiteiten van het bedrijf te weten te komen. En natuurlijk ook hier weer de mogelijkheid om lokale producten te kopen.

Alle routes starten tussen 11uur en 13 uur bij de Meerkoet. Hier krijgt u de route met de beschrijving van de bedrijven die u kunt bezoeken. Veel bedrijven zijn te herkennen aan de poster van Fiets zoekt Boer.

De route wordt weer afgesloten bij de Meerkoet, daar staat men klaar met een hapje en drankje voor alle sportievelingen.

Aanmelden kan via Lisserbroekonline.nl,  aanmelden Fiets zoekt boer of geschiedenis. en via Facebook 

 


 

 

 

 

Deel dit: