Bericht

Provinciale Inpassing Plan HOV Noordwijk-Schiphol

Geplaatst op 20 december 2023, 00:00 uur
Illustration

Lees alles over het ontwerp inpassingsplan en hoe u kan reageren. Alle informatie is te vinden op een speciale website van de Provincie Noord-Holland: www.noord-holland.nl/hovnoordwijkschiphol.

Niet alleen leest u daar informatie over de PIP maar ook hoe u kunt reageren. U kunt zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief zodat u op de hoogte blijft van de ontwikkelingen. 

Als onderdeel van een hoogwaardig openbaarvervoersverbinding (HOV) tussen Noordwijk en Schiphol, werkt de provincie Noord-Holland aan een vrijliggende busbaan tussen Lisse en Nieuw-Vennep (Getsewoud-Zuid), inclusief een nieuwe brug over de Ringvaart. Voor de aanleg van het HOV-traject is een provinciaal inpassingsplan (PIP) nodig. Een PIP is vergelijkbaar met een bestemmingsplan bij een gemeente, maar dan van de provincie. 

Het ontwerp-PIP is van maandag 18 december 2023 tot en met vrijdag 16 februari 2024 in te zien op de website van de provincie, bij terinzageleggingen en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl 

De provincie Noord-Holland organiseert op 17 januari 2024 een inloopbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst beantwoorden de provincie en projectpartners eventuele vragen over het ontwerp-PIP en de PIP-procedure. De gemeente Lisse is aanwezig om eventuele vragen over het ontwerp bestemmingsplan Waterkanten te beantwoorden. Dit plan maakt de aanleg van de busbaan op het grondgebied van de gemeente Lisse mogelijk. De bijeenkomst wordt gehouden in De Meerkoet in Lisserbroek en kan zonder aanmelding bezocht worden tussen 17.00 uur en 20.00 uur. 

Deel dit: