Bericht

Lisse en Hillegom verwelkomen twee nieuwe duofietsen

Geplaatst op 13 maart 2024, 10:43 uur
Illustration

Onlangs verwelkomde Fietsmaatjes Hillegom Lisse twee gloednieuwe duofietsen, mogelijk gemaakt door diverse sponsoren. Zowel Hillegom als Lisse zijn nu een nieuwe fiets rijker en daar zijn we erg blij mee. De duofietsen met elektrische ondersteuning zijn voorzien van de nieuwste snufjes. Ze zijn hard nodig om de huidige veelgebruikte fietsen te ontlasten en om nog meer mensen de gelegenheid te geven samen fietsritten te maken. Nieuwe vrijwilligers zijn enorm welkom, ook in Lisserbroek!
 
Veel vrijwilligers kwamen naar het parkeerterrein bij De Waterkanten in Lisse waar onze technici enthousiast uitleg gaven over de mogelijkheden van dit nieuwste model fiets. Dat moest dan op de schaarse momenten dat de nieuwe aanwinst even stil stond, want de fiets was steeds op pad met geïnteresseerde proefrijders.  

Positieve reacties
Nieuw aan deze fietsen is dat de accu’s makkelijker op te laden zijn. De stoelen zitten wat lager en kunnen meer naar voren en achteren zodat ook de wat kleinere gebruikers er goed op kunnen fietsen. De bestaande voetklossen voor mensen met korte benen zijn dan niet meer noodzakelijk. 
De eerste reacties zijn dan ook erg positief. “De nieuwe fiets ziet er super gelikt uit.” “Prima stoelen, die ook nog eens lekker zitten.” De twee duofietsen zijn hard nodig in zowel Hillegom als Lisse en ze zijn meteen ingezet in het planningsschema. 

Kom erbij als vrijwilliger
Kortom, een reden temeer om vrijwilliger te worden bij Fietsmaatjes Hillegom Lisse, ook uit Lisserbroek. Samen actief buiten in beweging, dat is een gezonde leefstijl zowel voor gast als vrijwilliger. Je vindt meer informatie op onze website (zie de link onderaan); op de homepage en bij Contact staat een link naar het aanmeldformulier.

Sponsoren bedankt
Wethouder Riet Austie van gemeente Lisse, die financieel bijdraagt aan de Lissese duofiets, was aanwezig bij dit feestelijke moment. Ze genoot van een kort ritje en maakte kennis met diverse vrijwilligers. 
Het team van Fietsmaatjes Hillegom Lisse bedankt de verschillende sponsoren van beide duofietsen hartelijk voor hun bijdrage: Gemeente Lisse, Fioretti College Lisse Kerstfair 2022, Lions Club Happen en Trappen, Rotary 100 jaar, Fred de Meulder Export 125 jaar, Beelen Verpakking 70 jaar en de Bollenmarkt Hillegom 2023.
 

Deel dit: