Organisatie

Stichting Thuisgekookt

Non-profit

Genieten van een verse, met liefde bereide maaltijd én je buren beter leren kennen? Stichting Thuisgekookt koppelt buurtgenoten aan elkaar voor hulp bij de warme maaltijd en gezellig sociaal contact. Juist nu kan een gevoel van eenzaamheid de dagen donker en moeilijk maken. Thuisgekookt probeert er daarom voor te zorgen dat we weer teruggaan naar wat vroeger heel normaal was: buren die zorgen voor elkaar!

Thuisgekookt is er voor iedereen; voor mensen waarbij de leeftijd het lastig maakt om elke dag een verse maaltijd op tafel te zetten tot drukke zorgmedewerkers of mensen met gezondheidsproblemen. Een groot deel van de mensen die bij Thuisgekookt aankloppen behoren tot deze kwetsbare doelgroep. Voor deze mensen doen de medewerkers van Thuisgekookt extra hun best om iemand te vinden die goed bij hun (dieet)wensen en voorkeuren past. In de Haarlemmermeer zijn ruim 100 thuiskoks actief die zich graag vrijwillig (tegen een vergoeding van de kostprijs van de ingrediënten) inzetten voor hun buren door een maaltijd te delen. Veel van hen doen zelfs graag een stapje extra: zij brengen de maaltijd langs, of doen extra dingen als af en toe een boodschapje halen, of een keer de hond uitlaten, bijvoorbeeld.

Ben of ken je iemand die de hulp van een thuiskok goed zou kunnen gebruiken? Of ben je op zoek naar meer informatie? Team Thuisgekookt staat voor je klaar!
1.    Bel naar 085-0608768 en geef de gegevens en wensen door, of vul het formulier in op www.thuisgekookt.nl/helpmijzoeken.
2.    Aan de hand van de wensen zoeken wij een geschikte thuiskok. Binnen 48 uur nemen we telefonisch contact met de aanvrager (of zijn of haar mantelzorger) op om diegene aan een thuiskok voor te stellen.
3.    Na een kennismaking en de eerste maaltijd beslis je zelf of je aan deze thuiskok gekoppeld wilt worden, je zit nergens aan vast!

Illustration
 
Deel dit:
Contactpersonen van Stichting Thuisgekookt