Vacature/hulpvraag

Jongeman wenst maatje voor leuke uitjes

Geplaatst op 2 oktober 2023, 13:42 uur
Illustration

Voor een jongeman van drieëndertig zoeken wij een maatje van tussen de twintig en vijfenveertig jaar.  

 

De jongeman had voorheen veel vrienden. Sinds hij een psychische kwetsbaarheid ervaart, heeft hij nagenoeg geen sociale contacten meer over.  

Hij kan zichzelf goed redden en hij gaat er veel op uit. Maar hij vindt het ‘niet gezellig om alles alleen te doen’. Hij houdt van gezelligheid en hij mist iemand met wie hij leuke activiteiten kan ondernemen.  

Hij omschrijft zichzelf als een mensenmens. Hij kan zich snel aanpassen en is makkelijk in de omgang. Hij houdt ervan om gezellig te kunnen praten met iemand.  

In de kwetsbaarheid die hij ervaart, is hij al een tijd stabiel. Wanneer de kwetsbaarheid opspeelt, dan kan hij wat stiller worden en meer teruggetrokken zijn.  

Met een maatje zou hij graag ergens afspreken. Bijvoorbeeld om te wandelen, koffie te drinken, een bioscoop te bezoeken, naar een pretpark te gaan. Hij is voor veel activiteiten in.  

Hij kan op maandag, donderdag en zaterdag afspreken. Hij rookt, ook binnenshuis.  

Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. 
Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid.

Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen.

Werktijden:
Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje.  

Aannameprocedure:
Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do).
Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden.
Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje. 

Organisatie
Roads Maatjesproject en Tafelgasten
Deel dit: